Авторски спектакъл по песните на "Пинк Флойд", представители на всички изкуства, популярни български спортисти и творци ще се включат в първия фестивален ден от Кварт фест

Като част от програмата на "София диша", за втора поредна година организаторите са подготвили продължение на мултижанровия фестивал, който оживи централните градски улици през август.

Всяка неделя от месеца "Кварт фест" ще се разполага в парковите пространства на големите столични квартали: "Младост" (на 8 септември), "Надежда" (15 септември), "Дружба" (22-ри), "Люлин" (29-и), а за първи път тази година - и в Княжево (на 1-ви). 

Основната ни цел е да се отдалечим от центъра на София, за да включим и хората от кварталите, дори и от периферията на града, които също имат активна гражданска позиция за положително развитие на тези части от града, споделя организаторът на двата фестивала Суни Данаджъ. 

Първият фестивален ден на "Кварт фест" е в Княжево от 12 до 18 ч., пред читалище "Братя Миладинови". Ментори ще бъдат популярни български спортисти и творци, а професионалисти от всички сфери, свързани с мултижанра на фестивала, се включват с представяне на творческите си проекти. 

Артстудио "Камбана" ще представят от 18,30 ч. в киносалона на читалището авторския спектакъл "Тик-так" по песните на "Пинк Флойд", с режисьор Екатерина Казакова.