Преслава се направи на обидена и реши да защити компрометираната чест на родната чалга.

Изпълнителката, която се изявява от край време в чалга бранша, твърди, че названието на професията й не е обидно.

Едрогърдата добричлийка реши да защити правото си да се нарича "чалгарка" като изрази протеста си на страницата си в социалната мрежа.

Преслава публикува снимка на колежките си Алисия, Галена, Десислава и Райна. На нея фолк певиците изглеждат повече като рекламни модели, отколкото като изпълнителки.

Над фотоса Преслава написа с големи букви "Чалга Не Е Мръсна Дума!", протестирайки срещу негативното отношение към професията й.

Официално за "чалга" се смята "музикален стил, придобил популярност в България в началото на 90-те години на 20 век и съчетаващ български, арабски, турски, гръцки и ромски мелодии, както и мотиви от фламенко".

През последните години обаче чалгата натрупа доста негативи, покрай другите занимания на изпълнителките, които пеят в този музикален стил.

Така че, колкото и Преслава да ни убеждава, че "чалга" не е мръсна дума, мнозина смятат, че е в сериозно заблуждение. А и думата отдавна е равнозначна на тази използвана за назоваване на най-древната женска професия в света, пише hotnews.bg