Как лесно да се справим с упоритата мръсотия в печката

Едно от най-досадните неща в бита е чистенето. На всеки обаче в един или друг момент се налага да запретне ръкави и да се отдаде на подреждане и почистване. 

От всичко в чистенето най-неприятно пък е почистването на печката. В един момент човек се оказва целият мръсен, затънал до уши в загоряла мазнина - и, разбира се, нищо не е изчистено, а сте търкали все едно от това зависи животът ви. Като цяло неприятна история. 

Но не е задължително да е така. Проста рецепта позволява мазнината и мръсотията от фурната да се махне много по-лесно и без това да причинява щети на пръстите или психиката ви. А са достатъчни само и единствено неща, които могат да се намерят в почти всяка кухня. 

Това, което трябва да направите, е да приготвите смес от вода, бакпулвер и оцет, която да е с консистенцията на леко течна каша. Натърквате мръсните места със сместа, а остатъка го оставяте в метална купа вътре в самата печка. 

Включвате фурната на 100 градуса за 45 минути. След това изваждате, оставяте да се поохлади и забърсвате много по-лесно.