За силата на преференцията, реформите и бъдещето, което България би могла да има

Кандидатите за народни представители от листата на Реформаторския блок за София - Петър Славов и Мартин Димитров, дадоха интервю за Bulevard.bg.

Една от основните теми на разговора с двамата политици беше преференциалния вот. Според Мартин Димитров преференцията е това, което може да разбие статуквото и да промени нещата в държавата. Той коментира, че чрез преференциалния вот хората могат да изпратят последния в листата на първо място или да се получи така, че първият да стане последен и всичко е в ръцете на хората.

Проблемът с проекта "Южен поток" също беше засегнат. Петър Славов коментира, че темата става особено важна, когато хората разберат, че закони, които се гласуват в Народното събрание, всъщност са писани в Москва и под диктовката на Кремъл. Славов обяви това за директен пробив в националната сигурност.

Според него, парите, давани за "Южен поток", са публични средства, които могат да бъдат насочени за по-добро образование, здравеопазване и дори пенсии.

Относно по-добрия жизнен стандарт Мартин Димитров заяви, че самото ни членство в Европейския съюз дава шанс за развитие на бизнес средата. Той даде пример със Словакия и Естония, където средната заплата вече е близка до тази в Германия и Франция.

Славов коментира, че в програмата на Реформаторския блок са реформите в съдебната система са на ключово място, тъй като темата е значима за всеки един гражданин. Тези реформи ще са насочени преди всичко към освобождаване на съдебната система от политическо вмешателство.

По негови думи се предвиждат реформи в начина на избиране на Съдебния съвет, реформи в прокуратурата, тъй като "не може за всяко нещо всеки да тича при Главния прокурор и да му носи папки папки с документи и после нищо да не се случва", радикална реформа и в начина, по който цялата система е организирана и функционира.

Относно това, че много хора се колебаят дали да гласуват, дори и да има преференция, Мартин Димитров коментира, че има нужда от малък брой хора, които да издигнат знамето и да започнат битката и от там ще дойде промяната.

Мартин Димитров е трети в листата за народни представители на Реформаторския блок в 24 МИР София. Петър Славов е кандидат на Реформаторския блок в 23 МИР София, като той е поставен на четвърто място в листата.

Платена публикация