Откритията по отношение на секса, които Уилиам Мастърс и Вирджиния Джонсън правят през 1950-1960 г., променят начина, по който хората мислят за секса, в частност за женската сексуалност

Едно от големите открития на техния труд е, че жените могат да изпитат по няколко оргазма. Това си били революционни идеи за времето си, пише Puls.bg.

Скорошно проучване обаче, в чийто фокус влизат жените и секса, може да изненада дори и Мастърс и Джонсън. 

Ето до какви изводи стигат д-р Еден Фромбърг и Наоми Улф в новата си книга "Биография на вагината" (Vagina: A New Biography).

Жените могат да забременеят от пет до осем дни след секс.

Проучванията сочат, че някои сперматозиоди могат да живеят в цервикалната слуз преди яйцеклетката да бъде оплодена от 5 до 8 дни след извършения полов акт.

Носенето на високи токове може да има негативен ефект върху женския оргазъм.

Някои обувки с висок ток имат извивка, която съвпада с тази в таза на жената по време на оргазъм. Тези обувки създават свиване в тазовото дъно, което е проблематично, защото тазовото дъно не може да се свива допълнително по време на оргазъм.

Оргазмите могат да направят жените по-креативни.

Проучвания показват, че оргазмите могат да направят жените по-уверени, продуктивни и креативни. Съществува и обратна връзка – дамите достигат до пълен оргазъм, когато са творчески настроение.

Противозачатъчните хапчета вредят на либидото.

Всички хормонални контрацептиви имат този психологически страничен ефект. Понякога дори се появява и проблем със зачеването, когато жените се откажат от хапчетата.

Обяснението е, че ако те са ги приемали, докато са били с партньора си, когато преустановят тяхната употреба, двамата партньори стават биохимично несъвместими без допълнителната доза хормони.

Виж още: Мъжете и градът