Мъжът не мислел, че напитките ще навредят на клиентите му

Китайските власти са арестували производител на ликьор, защото е добавял в алкохолните напитки, които е произвеждала компанията му, незаконно вещество, подобно на виагра, съобщава "Фокс бизнес".

Арестуваният, за когото се споменава само фамилното име Хуан, е собственик на фирмата Nine Springs Ecological Agriculture Development Co, в чиито продукти е намерено наличие на препарат срещу ерективна дисфункция.

Интересните напитки били предвидени както за лично ползване, така и за широкия пазар в провинция Хубей. Фирмата я продавала като "лечебна тинктура", а цента ѝ била 60 юана бутилката, което се равнява на приблизително 9,7 долара. Проблемът идва от това, че никъде на етикета й не пишело за наличието на специалната добавка Sildenafil - препарат, използван при проблеми с еренцията.

Виж още: Двегодишно китайче отказва да пие мляко, иска само алкохол

Хуан признал, че знае за забраната на Sildenafil при производството на спиртни напитки, но не мислел, че ще навреди на клиентите му, стига да не прекаляват с дозата. Засега китайските агенции не съобщават за загинали или пострадали от питиетата на производителя.