Емануела предложи брак в ефир на своя любим Никола, Деян Донков се прости с косата си, а семейство роми са новите обитатели на Базата

Седмица след старта на приключенското риалити зрителите за пръв път направиха своя избор "Кой е Къртицата?", като най-много гласове на откритата телефонна линия събра Жени Калканджиева.

Според самите участници обаче основните подозрения падат върху Азис, както и Миглена и Михаил от "гражданската квота". В четвъртък, също в пряк ефир, Групата трябва да избере своя заподозрян, който заедно с Жени Калканджиева ще бъде подложен на тест за Къртица. Резултатът ще определи кой да бъде първият, напуснал шоуто тази седмица.

Пещерата в "Къртицата", където се събира Групата

По време на прякото излъчване във вторник вечерта Емануела се обърна към своя любим Никола, който вече й е предложил брак, с идеята да се оженят в предаването. Един от гостите в студиото - Евгени Минчев, им обеща сватбена вечеря в Лондон.

Иначе едно от поредните изпитания в "Къртицата" се наричаше "На косъм от победата" и завърши с успех, след като Деян Донков и Рут Колева загърбиха суетата и приеха да отрежат косите си. 

Заради саможертвата им прическата на Рут бе пощадена, но актьорът остана с гола глава, както впрочем изглежда и героят му в българската кинопремиера този петък - "Цветът на хамелеона".

Деян Донков в "Цветът на хамелеона"

В друго предизвикателство Николета Лозанова успя да надмогне страха си и макар че има фобия към мишки, игра, докато бе заключена в клетка, пълна с гризачи.

Виж още: "Мило дневниче..." - първата седмица в "Къртицата"

Мисия "Клетката", която изискваше участниците сами да се освободят, като намерят ключовете, не донесе успех на Групата, но за плеймейтката самото участие при такива условия бе окачествено лична победа.

Базата вече има и нови обитатели, с които бройката на заселниците надхвърля 20. Ромското семейство Марин Илиев и Валя Иванова ще живеят в бившия апартамент на Денис Родман, подготвен за новите си стопани в типичен за етноса им стил. 

Фотогалерия: "Шатра" - звезди гостуват в ромската махала

Двамата са изолирани от Групата, но всяка седмица при тях ще живее онзи от номинираните, който се е спасил от изгонване след теста за Къртица. Този гост ще трябва да се съобразява с  правилата на домакините (което напомня за неотдавнашното риалити по Нова тв "Шатра") и да участва в предизвикателствата на "Къртицата" .

Марин и Ваня в студиото на "Къртицата" с водещите Иван и Андрей