Три основни причини

Около една 1/3 от жените често нямат никакво желание за секс. Това може да е от изтощена връзка и неприязън към партньора, но по-често причините са други. Ето трите основни:

Изложена сте на стрес

Много жени са в ситуация след 8 часов работен ден да бързат да приготвят вечерята в къщи, да сложат децата в леглата, да оправят в кухнята и да сготвят обяда за следващия ден. Накрая може и да им остане малко време за телевизия, но последното нещо, за което биха си помислили, е да правят секс. Дори и да не сте специалист е ясно, че с колкото повече топки жонглирате, толкова по-стресирана ще се чувствате.

Използвате хормонални контрацептиви

Докато таблетките за предпазване от нежелана бременност ви осигуряват възможност за безгрижен секс, същевременно намаляват нивото на тестостерона, а това при някои жени потиска либидото. Говорете с гинеколога си да пробвате друг продукт или пък изберете различен вид контрацепция, която не се отразява на сексуалното желание.

Виж още: Термалната вода е извор на красота и здраве

Не спите добре

Жените по-често имат проблеми със съня, в сравнение с мъжете. А безсънието се отразява трагично на либидото. Освен, че ви засяга на хормонално ниво, липсата на достатъчно сън може да ви направи твърде раздразнителна за секс.

За повече новини на женска тематика четете Nie-jenite.bg

Източник: Nie-jenite.bg