Важен е ръстът! До този любопитни изводи стига американско проучване, свързано с професионалното развитие на мъжа и отношението му към семейството

Високите мъже се женят по-бързо, но и по-бързо бракът им се разпада. Те обикновено привличат красиви жени, двойката се отдава на еуфорията и прави важната крачка, но с течение на времето, атрактивната външност става все по-малко важна за стабилността на отношенията, информира beU.bg

Ниските мъже пък предпочитат да се съсредоточат върху кариерата си, да имат стабилни финанси и чак тогава мислят за задомяване. Но намерят ли своята избраница, държат на нея докрай. Може би, защото вече наистина знаят какво искат.

Причината отново била в комплексите. Високите мъже се чувстват по-силни и съответно не си дават зор да се доказват и развиват – те си имат преимущество по природа. Това обаче ги води до проблеми с парите, нестабилност, а оттам и до по-чести свади вкъщи. 

Виж още: Идеалната температура, за да сме щастливи с половинката

Ниските мъже се стремят да компенсират ръста с пари. Дори в световен мащаб, повечето най-богати мъже са ниски. А доброто финансово положение и по-глобалното мислене, което неизменно съпътства заможните мъже, спестява доста интимни свади.

Ако все пак си имате висок съпруг, имаме и добри новини – той е склонен да помага вкъщи. Това е друг извод от проучването и съвсем не е маловажен. Господата с висок ръст често помагат на половинките си в домашните задължения, а понякога ги поемат почти изцяло. 

За разлика от ниските мъже, които в това отношение са доста по-мързеливи. Те предпочитат да наемат домашна помощница и да се забавляват повече с любимата си, вместо да търкат плочки в банята. 

Виж още: Кога настъпва криза в брака?