Емилиана Силвестри има интересна професия – разобличаване на неверните съпрузи.

С този дългогодишен опит тя стига до извода, че почти винаги причина за изневярата на Мъжете са постъпките на Жените. Днес Силвестри предлага на дамите книга – наръчник как да запазят верността на мъжете. Тя ги съветва да не мърморят, да готвят вкусно и да осигуряват на партньора удовлтворителен секс. Нейната мантра гласи: „Мъжете не изневеряват, защото имат повод; изневеряват, защото вкъщи не са задоволени техните нужди”. Фактът, че тази теза заявява жена я прави още по-противоречива. 

32-годишната авторка предизвикала буря с публикацията на книгата „101 начина да задържиш мъжа” („101 Ways to Keep a Man“), но твърди, че просто е била искрена. – При мъжете преобладават основните инстинкти: необходимост от храна, сигурност и секс – отбелязва тя. – Ако ги задоволиш като жена, той няма да има нужда да ги задоволява някъде другаде, пише blog.ivet.bg

Емилиана е работила някога като „сладка клопка” – атрактивна жена, наемана от жени, които искат да проверят верността на съпрузите си. Сега провежда терапия на двойки. Живее в Лондон с приятеля си Джеймс (на 34г.). Много хора не разбират съветите на Емилиана, смятайки, че тя принизява представителките на собствения си пол до ролята на кротки домашни кокошки. 

“ Искам единствено да спестя на жените мъката от несигурността и страданието свързано с раздялата“ – отговаря на тези съмнения авторката и дава основни съвети как да запази верността на партньора: 

1. Не бъдете проклета в негово присъствие По принцип мъжете не се интересуват от клюки. Искат да бъдат с момиче, което е добро и мило – не с някоя, която ги критикува при всеки повод и одумва другите жени – констатира Емилиана. – Мъжете, които имат връзка с огорчени и нещастни жени просто постепенно угасват, докато накрая срещнат наистина симпатична личност и отиват при нея. 

2. Не го тормозете с SMS-и Не го преследвайте с новини, нито му се обаждайте, когато излиза с колеги на бира. Липсата на доверие ще възприеме като обида. Мъжете не харесват ревнивите жени. 

3. Научете се да готвите Това може да звучи старомодно, но наистина по този начин се осъществява една от основните потребности. Аз самата всяка сряда готвя за Джеймс облечена само по бельо. Това е наш сексуален обичай и с нетърпение чакаме това всяка седмица. 

4. Бъдете интересна за него Намерете си хоби извън покупките и гледането на телевизия. Мъжете обожават жени, които имат нещо интересно за разказване. За нуждите на моята книга проведох такъв експеримент: показах на 100 мъже снимка на момиче, което чете списание в метрото, а след това им показах и снимка на същото момиче да чете книга. Попитани кое момиче им харесва повече, всички посочиха като един момичето с книгата. 

5. Повишете температурата в спалнята Бъдете активна и поддържайте добра форма. Пийте много вода и внимавайте за нивото на витамин B в организма, които ще направят еротичния Ви живот по-здравословен и по-добър. Вярвам във витамин B – който се намира между другото в рибата тон, картофите, бананите и лещата. Помага на двойките да се радват на по-дълъг секс и на по-добри оргазми. 

Теглото и храната на последък са станали тема табу, но истината е такава, че трябва да се чувствате здрава, за да бъде Вашият еротичен живот успешен. Никоя жена няма да бъде в настроение след консумацията на по-голяма порция къри или фаст фууд с пържени картофки. За това, за да се радвате на физическия аспект във Вашата връзка трябва да се грижите за себе си. 

Емилиана твърди, че нейният опит от периода, в който е работила в детективска агенция, и помогнал по-късно да спаси стотици семейства. И тук стигаме до последния и съвет: 

6. Пазете се Повечето от мъжете изневеряват в предпразничните периоди или през януари. През декември има много празненства, по време на които пият, остават на работа по-дълго и имат повече възможности за изневяра. За това през януари може да се почувстват незадоволени от живота си и просто искат промяна. 

Именно предпразничната среща с една от „целите” по време на нейно детективско проучване убеждава Емилиана колко беззащитни могат да бъдат мъжете. – 40 минути седях сама в бара, когато към мен се приближи Джон и ми предложи питие – спомня си тя. – Съгласих се и започнахме да разговаряме за живота и връзките. Джон призна, че е женен, но каза, че не е щастлив и че от половин година не е правил секс със съпругата си. Знаех, че говори истинта, защото неговата съпруга Лидия – моя клиентка – сама ми е разказвала за това. Освен това, тя заподозряла, че съпругът и се отдалечава от нея, тъй като има връзка. За мен стана ясно, че Джон по природа е женкар. Той ме попита дали искам да се върна с него в хотела на питие, но отказах, а той не настоя. Когато се сбогувахме си тръгнах с убеждението, че този мъж се чувства просто много самотен. 

По-късно, когато споделих с Лидия за нашата среща, установих, че й давам съвет. Осъзнах, че си имам работа със случай на мъж, отблъснат от съпругата си, който се чувства необичан. Онази вечер впрочем се оказва повратна точка за тяхната връзка. Лидия записала себе си и Джон на терапия за двойки и половин година по-късно получих SMS, в който ме информираше, че им върви много по-добре. 

Емилиана е убедена, че повечето мъже са като Джон и могат да изберат завоя от пътя на добродетелта. – Достатъчни са дребните промени, за да очаровате отново партньора – казва. – Мъжете обожават семейния живот и усещането за сигурност, искат да имат любящ дом. Предпочитат семейната среща вкъщи пред пиперливия еднократен номер в хотела. Но жената също трябва да се постарае.