На 25 март специалистите от Медицински комплекс "Д-р Щерев" празнуват заедно с двойките, на които са помогнали да заченат

На Благовещение празнуваме деня, когато Архангел Гавраил донася на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Исус Христос. Поради святостта на този ден в Медицински комплекс "Д-р Щерев" той се отбелязва с празник за децата, заченати и родени там чрез асистирани репродуктивни технологии.

Празникът, който се чества на 25 март, протича с много усмивки, игри и забави както за малчуганите така и за техните родители.

С голямо вълнение и трепет този ден е очакван и от целия екип на Медицински комплекс "Д-р Щерев". Неслучайно той е празник на специалистите по репродуктивна медицина, на хората които създават радостта от появата на нов живот.

През изминалите години специалистите от комплекса са помогнали на над 5000 семейства да чуят благата вест, че ще стават родители. С всяка изминала година Медицински комплекс "Д-р Щерев" се стреми тези прекрасни слова да се чуват все по-често и при повече двойки с репродуктивни проблеми.

Този успех се дължи на много години упорита работа и усилия, насочени към усъвършенстване и квалификация по дългия път към развитие на репродуктивната медицина в България.

През 1987 г.  доц. Атанас Щерев и екипът му от специалисти осъществяват първите бременности след инвитро процедури, но въпреки това успешните случаи през първите години от приложението на технологията у нас са само три-четири годишно, общо за цялата страна.

Понастоящем всяка година се реализират няколко хиляди бременности, заченати чрез инсеминационна или инвитро процедура в клиниките по асистирана репродукция в България.
Понякога до чуването на благата вест е нужно да се извърви по-дълъг път, който накрая обаче е приветстван от звънливия звук на детския смях.

Тази година отбелязването на Благовещение в Медицински комплекс "Д-р Щерев" започва от 11 ч. на 25 март. (Повече информация за празника вижте в поканата).

Малчуганите ще гледат забавна театрална постановка, обособени са и специални бебешки кътове за игра с аниматори. Децата ще могат да участват и в любимите на всички арт ателиета.

Рисуване на лица, фокуси, диджей парти и още много приятни изненади и забави ще съпътстват празника, който е проява на силната връзка и усещането за общност, създадено между лекарите и пациентите на Медицински комплекс "Д-р Щерев".