Месец преди 10-ите награди на "БГ радио" най-много номинации събра триото Графа, Орлин и Любо с песента си "Заедно". Виж и с кого се конкурират - освен помежду си

Владимир Ампов-Графа, Любо Киров и Орлин Павлов има най-много номинации за Годишните музикални награди на "БГ Радио", които ще бъдат раздадени на 22 април в зала 1 на НДК за 10-и път.

С хита си "Заедно" или поотделно те събират общо 12 номинации в деветте категории, но отличникът сред тях е Графа с осем.

Той се конкурира с Любо при албумите, но двамата са и съавтори в текста на "Заедно". Иначе композитор на парчето е Графа, чиято е и инициативата за съвместния им проект, който започва през есента на 2010 г.

Песента е представена за първи път в благотворителното шоу на Би Ти Ви "Великолепната шесторка" (видео) и става част от подкрепата за благородната кауза на предаването.

"Заедно" има номинации за песен, текст и видеоклип (реж. Васил Стефанов), а с нея певците попадат и в категорията БГ дует/трио.

Тримата си съперничат за титлата БГ изпълнител 2012, където са номинирани още Миро и Тома.

Графа има още една номинация за текст - с хита си "Невидим", който също е сред петте най-добри видеоклипа, а друго негово парче, "Никой", се състезава при песните.

Големи шансове в категорията "БГ песен" има и хитът на отминалия сезон "И ти не можеш да ме спреш" на Дивна, Миро и Криско, номиниран и за текста на парчето. За дует/трио обаче е номиниран друг проект на Миро и Криско - с Невена Цонева.

Самата Дивна, която изгря едва 10-годишна в музикалното риалити "Пей с мен", се конкурира с каките Рут, Мария Илиева, Мариана Попова и Белослава за титлата БГ изпълнителка, а има шансове да стане и

най-младата дебютантка на годината

Нейни съперници в тази категория са победителката от "България търси талант" Богдана Петрова, Мона, спечелилата "Гласът на България" Стелияна Христова и Тодор Гаджалов.

Сред най-добрите песни, избрани от дълъг списък с всички заглавия за отминалата година, са още "Мрън-мрън" на триото "Ъпсурт" с Лора Караджова, номинирани и с видеоклипа на Валери Милев, и "На инат", с която Поли Генова представи България на Евровизия 2011.

Певицата, която след участието си в песенния конкурс журира българския X-Factor, е кандидат и в категорията "БГ текст" с тримата си съавтори Sebastian Arman, David Bronner и Борислав Миланов.

Мариана Попова също е кандидат за наградата за текст - с "Чуй ме", а също така с албума "Предай нататък", за дуета си с Орлин Горанов и като БГ изпълнителка.

Шанс да стане певица на годината има и Рут, която освен това е номинирана за награда с албума си Within Whispers и като дует с Белослава.

Рут и Белослава приемат номинациите си от БГ радио, 21 март 2012 г. Освен че се конкурират при певиците, двете имат и съвместна песен - I Care от албума на Рут

БГ група 2012 ще се избира между "Акага", "Мастило", D2, P.I.F. и "Мери бойс бенд", като последните са номинирани и при албумите с "Дългият път към дома".

Сред петте най-добри видеоклипа е и дуетът на Орлин Павлов и Белослава "Всяка година по същото време" на реж. Иван Москов, син на режисьора Теди Москов и актрисата Мая Новоселска.