В поздравителното си писмо към новоизбрания български президент председателят на ЕК призова Радев да се ангажира с осигуряването на политическата стабилност

Председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер поздрави новоизбрания български президент ген. Румен Радев. В писмо до бъдещия държавен глава той го призовава лично да се ангажира с осигуряването на политическата стабилност, необходима за постигане на текущите икономически и структурни реформи, както и изпълнението на общия европейски дневен ред, съобщава БНР.

Юнкер подчертава в писмото си, че България има централна роля в процеса на вземане на решения в Европейския съюз. Именно заради това страната трябва да е политически стабилна, подчертава председателят на ЕК.

"Когато сме изправени пред общи предизвикателства като бежанската криза, стремежа към енергийна сигурност и създаването на устойчиви работни места, за нас е важно да работим в тясно сътрудничество. Вярвам, че Вашата всеотдайност и лидерство ще дадат възможност за поддържане на сигурността, стабилността и отличното сътрудничество на България с Европейския съюз", допълва Юнкер.

Той пожела на Радев успех като подчерта, че България и ЕС трябва да работят в тясно сътрудничество.

Източник: БНР