Легендарните хардкор хип-хопъри ще забият на главната сцена на летния фестивал. След тях щафетата ще поеме диджеят Анди Си.

Както и очаквахме, към списъка с изпълнители на предстоящия в края на юли Спирит вече започнаха да се прибавят и сериозни имена.

Звездната седмица на Wu-Tang – RZA, GZA, Method Man, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God и Masta Killa, пристига в Бургас дни след издаването на юбилеен албум, по случай 20-годишнината от платинения им дебют Enter The Wu-Tang (36 Chambers).

A Better Tomorrow е шестият Wu албум, който ще бъде представен на световното турне на Клана, част от което е и гигът им по време на шестото издание на морския фестивал.

About.com определя Wu-Tang Clan за най-голямата хип-хоп група на всички времена, а списание „Ролинг Стоун“ - за една от най-влиятелните групи за последните двадесет години. Тримата братовчеди Genius (GZA), Prince Rakeem (RZA) и ODB полагат основите на групата. Името взаимстват от филма Shaolin and Wu Tang. Постепенно към Клана се присъединяват и останалите членове, като голяма част от емситата са роднини и приятели от деца. 

През годините стилът им се развива и всеки от членовете издава солови проекти. Запазена марка на групата са здравите хардкор бийтове и агресивни текстове, пълни с метафори, с които представят живота си в Ню Йорк с елементи от китайската култура и филмите с бойни изкуства. RZA е лидерът и визионерът на Клана, продуцент на общите им албуми, както и на много от соловите.

След Wu-Tang на главната сцена ще излезе Анди Си. Той се завръща три години след първата си поява на SPIRIT of Burgas, за да се погрижи за забавлението в малките часове.

Считан за един от най-великите диджеи на всички времена, основателят на Ram Records посвещава почти две десетилетия от живота си на музиката, която обича, което пък го превръща в една от най-емблематичните фигури в джангъл и дръм енд бейс движението.

Лимитиран брой промоционални билети за SPIRIT of Burgas 2013 са вече в продажба в мрежата на Ивентим на цена от 99 лв.

Източник: Bulevard.bg