Run for Love е кампания, която цели популяризиране на каузата и набиране на средства за Love146 - световно известна организация за борба с трафика на деца и грижи за тяхното възстановяване

В рамките на кампанията Run for Love, нейните организатори - Роб Мартино, Гай Хакинг и Том Станклиф, провеждат пробег от 1000 мили от Одеса до Дубровник, т.е. страните от Източна Европа, които са най-силно засегнати от трафика на хора и най-вече деца и чрез медийното отразяване на събитието във всяка една страна те осигуряват максимална гласност на проблема. Това спомага и за набирането на средства от съмишленици и симпатизанти, които ще се използват за построяване на рехабилитационен център за деца, жертви на трафика. Досега са събрали 109 000 паунда, като целта им е да съберат 150 000.

Момчетата вече са в България и се очаква да дотичат в София най-късно в петък сутринта.

В интервю за CNN тримата обясняват, че краката им вече са доста зле, а раниците, с които тичат са много тежки. Неведнъж по пътя замръкват при местни семейства. В Западна Украйна нощуват и на бивак сред природата. Осъзнават, че вместо четириместна (придружава ги и оператор на колело) са взели двуместна палатка и част от групата се налага да спи в спални чували насред пущинака.

Тримата леко се притесняват от планините, които ги очакват напред по маршрута, но се стараят да поддържат духа си висок.

Всеки желаещ може да се регистрира и да се включи в пробега или просто да помогне финансово на кампанията в сайта www.runforlove1000.com.