При жените рискът от смърт по време на секс е 12,5% по-малък в сравнение с противоположния пол

Само 25% от мъжете издъхват при секс с жена си. Останалите 75% се преселват във вечността, докато палуват с любовница или проститутка.

Списъкът с починалите по този "достоен" начин е доста дълъг. Императорът на Франкската империя Карл Велики издъхнал по време на полов акт през 814 г. Римският папа Лъв VII умрял от сърдечен пристъп по време на секс през 939 г.

Виж още: Кога сексът лекува?

Сексът може да бъде доста опасно занимание, особено за нежния пол. Британски изследователи установиха, че най-опасни са диваните и рамката на леглото. От блъскането на глава в нея голяма част от жените са получавали сериозни мозъчни травми.

Всяко десето момиче е падало от леглото или стълбите, които са второто най-опасно място за любовни занимания. Следващи в списъка са маси, столове и шкафове, които обикновено причиняват леки охлузвания, но не и сериозни щети.

Един от най-безопасните уреди в къщата се оказва пералната машина. След падане от пералня само една на всеки 50 жени е получила нараняване. 

Около 5% от анкетираните признават, че сексуалните им контузии са били толкова тежки, че е трябвало да вземат отпуск по болест.

Виж още: За ползите от сутрешния секс