Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас "си почиват" един от друг; Клинт Ийстуд също заживя отделно от жена си

Бракът между двете холивудски звезди, които са родени на една и съща дата - 25 септември, но с четвърт век възрастова разлика, все още не се е разпаднал окончателно, както писаха някои клюкарски издания това лято.

Сп. "Пийпъл" обаче съобщава, че Катрин и Майкъл, който догодина става на 70, не живеят заедно от май насам. Двамата все още не предприемали постъпки за развод, но според техен представител имали нужда от време, за да преценят състоянието на брака си и да поработят за неговото стабилизиране.

Стресът от здравословните им проблеми се сочи като основната причина за разклащането на семейната идилия. Иначе през последната година синът на легендата Кърк Дъглас се завърна на екран в тв филма Behind the Candelabra, където се превъплъти в шоумена Либерачи.

Зита-Джоунс и Дъглас са женени от 2000 г. и имат две деца - 13-годишния Дилън Майкъл и Карис Зита, на 10. През последните години ветеранът се бореше с рака на гърлото, а младата му съпруга влиза на няколко пъти в психиатрия заради биполярното си разстройство. 

Миналият месец носителката на "Оскар" разкри, че разполага със стая за усамотение в дома им, където се затваря сама, за да е далеч от мъжа си. "Прилича на ВОИК-а на Доктор Ху. Вътре си имам телевизор, а дъщеря ми води приятелките си. Мога да седя вътре по цял ден и съм доволна."

Напоследък тя си партнира с Брус Уилис в екшън комедията "БСП: Бесни страшни пенсии-2", която мина по екраните това лято. Тази година с нея излязоха и два трилъра - "Странични ефекти" и Broken City, където нейният екранен съпруг се играе от Ръсел Кроу, а Марк Уолбърг е натоварен от него да я следи.


Друг холивудски ветеран - 83-годишният Клинт Ийстуд, също вече не съжителства със съпругата си Дина. Новината бе потвърдена от самата нея с уточнението, че двамата са запазили близките си отношения, но просто живеят отделно.

Преди четири месеца бившата тв репортерка влезе в клиника, за да се пребори с някои лични проблеми, припомнят американските медии. Двамата бяха женени от 1996 г. и имат дъщеря - Морган, на 16, която миналата година се снима с майка си в риалити шоуто Mrs. Eastwood & Company заедно със своята полусестра Франческа, от предишна връзка на баща й.

Първият брак на холивудския актьор и режисьор просъществува близо три десетилетия преди развода през 1984-та.