Популярна през 60-те години на ХХ век, особено след филма на Антониони "Фотоувеличение", скоро тя навършва 73, но продължава с изявите си на модния подиум...

Популярна през 60-те години на ХХ век, особено след участието си във филма на Микеланджело Антониони "Фотоувеличение" (Blow Up, 1966 г.), тя продължава да дефилира по модния подиум със завиден професионализъм и след като е навършила 70.

През 2009 г. тя участва в ревюто на Giles на модната седмица в Лондон, а най-новата й изява бе за Аня Гокел (Anja Gockel) на седмицата на модата в Берлин, където се представят тенденциите за следващия студен сезон.

Историята й е прелюбопитна - тя е потомка е на аристократично семейство от Източна Прусия. Пълното й име е Верушка (или само Вера, както е рожденото й име) фон Лендорф.

Родена е на 14 май 1939 г. Баща й, граф и запасен офицер, става активист на антинацистката съпротива и бива

екзекутиран през 1944 г. след неуспешния заговор за убийството на Хитлер

Семейството му било пратено по трудови лагери до края на Втората световна война, а после останало без дом, след като родния й Кьонигсберг попаднал в съветската зона.

Верушка е на 20 и учи във Флоренция, когато е открита като фотомодел. Кариерата й продължава в Ню Йорк и Мюнхен.

Навремето тя е била толкова нашумяла, че името й може да се нареди до германските супермодели от по-ново време: Клаудия (Шифър), Надя (Ауерман), Хайди (Клум). Нещо повече - нерядко я определят като "първия супермодел в света".

Заради ръста й (190 см, 43-ти номер обувки) Style.com я наричат "Барби амазонка", а за топфотографа Ричард Аведон това е

най-красивата жена на света

В средата на 70-те тя прекратява активната си работа в модната индустрия. Но дори на сегашната възраст опитът й пред фотообективите си личи дори когато позира на червения килим.