В първите дни на май предаванията "Дансинг старс", "Като две капки вода", "Пълна лудница" и сериалът "Етажна собственост" си взимат почивка и отстъпват мястото си в ефира на Нова тв на шоуто с Ники Кънчев

Маратонът от въпроси в благотворителния сезон на "Стани богат" започва още на Велики четвъртък, 2 май, когато на стола на богатството сядат братята Виктор и Борислав Чучкови - а също така "братята по кауза" отец Иван и отец Андон Шавулев.

Отец Иван е известен с приюта, който направи на свои разноски в манастира "Св. Троица" в Нови Хан, където настани бездомни, млади и стари, семейства и деца. Андон Шавулев пък е познат като свещеника - боксьор, посветил се не само на Бога, но и на деца, лишени от родителски грижи, на които е треньор по бокс.

На двойния празник 6 май - Великден и Гергьовден, - за малките спортни таланти в неравностойно положение играят двама именници: актьорът Георги Стайков и съдийката от "Дансинг старс" Галена Великова.

Веднага след тях пред водещия Ники Кънчев застават, но не в музикален дует, голямата Валя Балканска и младата Поли Генова.

На 7 май в играта влиза още един министър - служебният шеф на спортното министерство, плувецът Петър Стойчев, в тандем със спортния коментатор Георги Драгоев.

Веднага след тях в студиото на "Стани богат" гастролират лица от други предавания по Нова: Деляна Маринова - Джуджи ("Шатра", "На кафе", "Какво искат жените"), и Румен Луканов ("Сделка или не", "Дансинг старс-3").