Постановката на Валентин Танев се играе в "Сълза и смях" на 1 май.

"В съседната стая, или Пиеса за вибратора" проследява историята на първия вибратор и как д-р Гивингс лекува с този уред жени със здравословни проблеми, най-вече истерия.

В главната роля е Стефан Спасов, участват още Илиана Лазарова, Мариус Донкин, Бойка Великова, Цветомира Даскалова, Надя Стефанова и Фахрадин Фахрадинов.

Актьорите обясняват, че в пиесата има и достоверни неща, и елементи на фикция. Вибраторът например не е онази секс играчка, която познаваме днес.


Актьорите Стефан Спасов и Илиана Лазарова в "В съседната стая, или Пиеса за вибратора"

В интервю за игрална студия "Кливланд", на въпроса: "Откъде идва желанието ви да бъдете коректна в исторически план, когато пишете за сексуалността?", авторката на пиесата Сара Рут отговаря:

"Действието в пиесата се развива през ХІХ век, така че съществуват някои детайли, които бих искала да са точни или поне пределно близки до действителността... По въпроса за сексуалността - не съм търсила толкова самоопознаването, колкото по някакъв начин невинността. В известен смисъл хората тогава са били невинни в сексуално отношение в сравнение с днешните знания по въпроса, натрупани от биологичната наука."

Начало: 19 ч.

Източник: SalzaISmyah.bg