Четири музикални видеоклипа, чиито герои се чувстват като Гъливер в страната на лилипутите - или обратно

- През 2005 г. Кайли Миноуг разиграва филма "Атаката на 15-метровата жена" във видеоклипа към песента си Giving You Up, сниман от тандема Алекс и Мартин. Героинята й е блондинка с великански мерки, която обикаля нощем по шосетата и клубовете на Лондон.

- Освен като режисьор на филми като "Седем", "Социалната мрежа" и "Мъжете, които мразеха жените", Дейвид Финчър е известен и като автор на десетки музикални клипове - а сред тях е и Love Is Strong, първи сингъл от албума на "Ролинг стоунс" Voodoo Lounge (1994). В черно-бялото видео музикантите от групата кръстосват улиците на Ню Йорк като великани.

- Гиганти в промоклипа към песента си Ruby (2007) са и "Кайзер чийфс". Във видеото, дело на шведите "Стайлуор", музикантите свирят в пустиня, докато около тях постепенно се издига цял миниатюрен град.

- Подобен на горните два е Everything Is Everything (1998) от соловата кариера на Лорин Хил, който получава няколко номинации за "Грами" и видеонаградите на MTV. Режисьор е Санджи Сенака, а спецефектите от студията "Метод" превръщат Ню Йорк във винилова плоча, по чиито улици се плъзга грамофонната игличка. Самата певица и хората около нея обаче са в ролята на лилипути.