Съдът вече избра. Футболният ни национал Валери Божинов спечели делото за издръжката и попечителството на сина си

Битката, която водеше от няколко месеца срещу бившата си приятелка и майка на детето, попфолк звездата Алисия. Официалното решение на съда е, че той трябва да плаща месечна издръжка в размер на 2000 лева – далеч по-ниска сума от тази, за която се бореше певицата – 10 000 евро месечно и 300 000 лева годишно, съобщава avtora.com. 

Освен това Божинов ще може да взима наследника си за по една седмица при себе си в Италия всеки месец и което е по-любопитното – Валери-Младши да се вижда с новата съпруга на баща си, Николета Лозанова

Както е известно, едно от категоричните условия на Алисия бе синът му да не контактува по никакъв начин с бившата плеймейтка, тъй като тя го настройвала срещу майка му. Отделно, звездата на Лече ще има право да води детето си и на почивка през лятото. 

"Това е най-справедливото решение. Отчитаме, че правата се приписват на майката, а на Божинов се присъжда исканата от него месечна издръжка и подходящи условия за отглеждането на сина му", коментира адвокатът на футболиста Виолета Димитрова. 

На съвсем друго мнение бе този на Алисия – Радост Караиванова, която определи присъдата като правен прецедент и морален абсурд.