Заедно с него си отиват и други две назначения на кабинета "Орешарски" в централата

Българският енергиен холдинг (БЕХ) взе решение да освободи Иван Генов от поста изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй", пише Economic.bg.

Заедно с него си отива и зам.-изпълнителният директор Александър Николов. Освободен е и Георги Божинов, бивш депутат от БСП и сега кандидат за народен представител.

На мястото на Генов е назначен бившия изпълнителен директор на АЕЦ-а - Димитър Ангелов. Като причина за кадровите промени сe изтъква свиването на борда на директорите на ядрената централа с двама члена - от петима на трима.

Назначението на Генов за изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" беше едно от първите на правителството на БСП и ДПС. Той беше изпълнителен директор на дружеството и по времето на тройната коалиция.

Николов също е специалист от централата и беше назначен за изпълнителен директор на "Козлодуй" от бившия министър на енергетиката от кабинета "Борисов" Трайчо Трайков, но беше освободен от наследника му Делян Добрев. След това отново беше върнат в ръководството на АЕЦ "Козлодуй" като зам.-директор. Новият стар изпълнителен директор Димитър Ангелов пък беше на този пост през 2008-2009 г.

Виж още: Новите цени на тока, парното и газа

Снощи в интервю за Нова телевизия Иван Генов коментира, че е имало задача той "да си ходи". Той се оплака, че "нему е за пръв път", но пък този щяло да е "за последен“. "Да са живи и здрави!", пожела той на шефовете си в БЕХ и МИЕ на въпроса става ли дума за "чистка".