Младата учителка Силвия Зубева, която стана хит в социалните мрежи заради снимка от първия учебен ден, не харесва "славата", която придоби без да иска

"Не се чувствам добре от тази ситуация, акцентът върху образованието е преместен другаде. Искам хората да ме приемат заради моите качества, а не само по външен вид", коментира красивата дама пред Нова телевизия.

"Не смятам, че съм била облечена провокативно. Хубаво е да си красив. Защо това трябва да е грешно? Тези заглавия са вече много към пошлото и жълтото. Някоя по-притеснителна колежка би се отказала, защото се навлиза в личното пространство. Има доста грозни коментари.", коментира Зубева.

Тя призна, че цяла нощ е получавала телефонни обаждания с неприлични предложения и коментари, с "оферти" за по-високоплатена работа

Майка на дете, което се вижда на снимката, също се оплаква заради нежеланата популярност. Като цяло обаче родителите подкрепят Зубева. Същото важи и за нейните колеги, с които работи от три години. Не им е приятно, защото става дума за нашето училище, но ме подкрепят, казва още Зубева. Признава, че детската й мечта е била да бъде именно учителка. Себе си описва като "строга, но в умерени количества".

Силвия Зубева и е на 28 години. За първи път е класна ръководителка на първокласници в 119-о СОУ "Акад. Михаил Арнаудов". Всъщност точно това училище е с най-много първокласници в цялата страна - 200 в 7 паралелки. В класа на Силвия Зубева са записани 27 първолаци.

Припомняме, че всичко тръгна от публикация в 9GAG, която завъди сексистки коментари

"Издирва се! Веднага някой да каже тези сладки дечица от кое училище са. Искам да се върна в първи клас, да се уча на четмо и писмо", написа мъж, който публикува снимката на стената си във "Фейсбук". Веднага след това много негови приятели започнаха да коментират, че и те биха искали да разберат коя е хубавата преподавателка на снимката.

Популярността на учителката излезе и извън границите на България, след като чуждестранни сайтове също започнаха да разпространяват снимката. А коментарите на техните потребители варират от "Аз ще прибера децата от училище днес" и "Добре, че не е учителка в гимназията, момчетата биха откачили" до "Прилича на по-слаба и по-образована версия от Ким Кардашиян" и "Трябва да се върна в първи клас".