Ключът към успеха е в начина на мислене.

Мирогледът е строго индивидуален и не струва пари. Специалистите твърдят, че има 12 важни постулата в гледната точка на ръководителите на бизнеса, които имат силата да ги поведат към успех, пише сп. Entrepreneur. 

Ето кои са те:

1. Най-важният актив на компанията сте вие. Пазете се! Здравето ви като ръководител е по-важно от всеки нов компютър в оборудването на фирмата. Съхранете баланса на личността ви, като дарявате част от психическата и физическата си енергия на семейството ви и не влагате всичко от себе си в бизнеса.

2. Дръжте егото си под контрол. Не позволявайте да се случва така, че да харчите печалбите си за скъпи играчки, с които да впечатлите другите или като компенсаторна реакция. Това правило означава също да изслушвате новите идеи на колегите си докрай и с уважение, независимо колко абсурдни ви се виждат още от първото изречение.

3. Вярвайте. Трябва да вярвате в себе си и във фирмата, за да имате успех. Така ще заредите и служителите ви, които ще предадат своята вяра на клиентите.

4. Приемайте критиката спокойно. Признавайте грешките си. Поемайте отговорност.

Виж още: 10 думи, с които не трябва да си правим самореклама

5. Поддържайте работната етика на високо ниво. Това ще ви помогне да надвиете конкуренцията при сходен продукт или услуга.

6. В една популярна песен на The Hours се пее "Всеки е повалян, колко бързо вие ще се изправите?". Бизнесът греши и продължава напред. Важно е да възприемате случилото се и навреме да се отърсвате от него.

7. Излизайте от зоната на комфорт. Много пъти вероятно ви е било неприятно да налагате промени в състава на служителите, продуктите, стратегията на конкуриране, част от ценностите. Периодично трябва да извършвате и трудни промени, за да се развивате.

8. Работете със страст. Това, с което се занимавате, трябва да ви увлича и забавлява. Включете въображението от детството си, което превръщаше всяка игра в приключение. Това ще ви помогне да се справите със сериозните проблеми без да блокирате, когато срещате трудности или сте обезсърчени. А също - и да вдъхновявате другите.

Виж още: Бърза кариера

9. Внушавайте доверие. Бъдете този, на когото могат да разчитат служителите, партньорите и клиентите.

10. Бъдете гъвкави, с изключение на ценностите. Неизбежно, плановете и стратегиите ви ще се променят с времето. Въпреки натиска на необходимостта за незабавна печалба, не се изкушавайте в името на тази цел да променяте изначалните си ценности.

11. Не позволявайте страхът от провал да диша във врата ви. Грешките са възможност човек да се поучи. Помнете, по-често се случва да съжаляваме за нещо, което не сме поели риска да направим, отколкото за нещо, което смело сме започнали.

12. Взимайте бързи решения. Чудесно е да използвате интуицията си. Планирането и премислянето на проектите е нещо хубаво. Но протакането често води до изгубени възможности.

Виж още: Да работим с вдъхновение