За всички, които бързат да се приберат вкъщи преди празниците - малко музика и... още нещо

Дори да не харесвате особено коледни песни, някои от тях могат да ви разчувстват, особено ако сте тръгнали на път преди празниците, за да се приберете вкъщи, при най-близките си хора.

Миналогодишният коледен хит на "Трейн" (от англ. - "влак") Shake Up Christmas е отново актуален и ни напомня, че стачката в българските железници е приключила и по празниците влаковете отново вървят. От БДЖ съобщиха, че пускат допълнителни вагони за 179 композиции през празничните дни.

Ако пък сте зад волана, най-добре си пуснете "Driving Home for Christmas" на Крис Риа от края на 1988 г. (Видеоклипът към нея е заснет през 2009 г. за британската благотворителна организация в помощ на бездомните "Шелтър").

За актуалната пътна обстановка в страната и прогнозата за времето през следващите дни - посетете Termo.bg.

Падналият сняг в средата на седмицата затрудни движението по пътищата, но поне ни осигури бяла Коледа - точно както пееше Бинг Кросби още преди 70 години... (Според книгата на рекордите "Гинес" това е най-продаваният сингъл за всички времена, в тираж над 50 млн. копия).

В САЩ мотивът за завръщането у дома е особено актуален сега, когато войските се изтеглиха окончателно от Ирак точно в навечерието на Коледа.

Една от песните, които звучат често в ефира по този повод, е I'll Be Home for Christmas. Тя трогва и онези от нас, които се връщат у дома "само в мечтите си". Записана е също от Бинг Кросби през 1943-та, когато Втората световна война е в разгара си.

Оттогава насам тя се изпълнява в различни версии, а сред най-новите й изпълнители са "айдълката" Кели Кларксън (качена като аудио в YouTube) и рокпевецът Скот Уейланд, който дори е заснел клип към нея в ретро униформа.