Бившата съпруга на актьора ще получи 420 млн. долара, както и половината от бъдещите му хонорари.

След 28 години брак актьорът Мел Гибсън и съпругата му Робин Мур се разведоха. Мур ще получи половината от имуществото му, което преди 5 години е оценено на 850 млн. долара, съобщават от "Ройтерс". 

Освен това Мел Гибсън се задължава да изплаща на бившата си съпруга и седемте им деца половината от бъдещите си хонорари до края на живота си. Размерът на дължимото от звездата след развода е един от най-големите в Холивуд, коментира американското сп. "Пийпъл". Според изданието актьорът притежава и недвижимо имущество за 100 милиона долара, в това число и малко островче на Фиджи, купено през 2005 г. за 15 милиона долара. 

Гибсън вече е предоставил на Мур част от дължимото под формата на две вили в Малибу на обща стойност 22,5 милиона долара. 

Бившата му вече съпруга поиска развод през април 2009 г., няколко месеца след като тогавашната приятелка на Гибсън роди момиченце. Разводът на актьора бе засенчен от съдебната му битка с рускинята Оксана Григориева за родителските права върху дъщеря им. През август Гибсън се съгласи да плати на Григориева 750 000 долара за уреждане на спора и за правата върху детето им.