Зам.-председателят на ГЕРБ изрази надежда, че то няма да доведе до трусове в правителството

В предстоящите избори за местна власт ще има напрежение, което надявам се няма да рефлектира върху стабилността и устойчивостта на правителството. Това каза пред БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

ГЕРБ за вот се стяга

"В момента сме изразили две ясни политически решения. Това е, че участваме самостоятелно в местните избори и указанията, които сме изпратили да отворим процедурата за обсъждания за бъдещи общински съветници и бъдещи кметове на населени места и общини, разбира се и всичко, което е свързано с предстоящия местен вот", обясни той.

Цветан Цветанов обичайно е председател на предизборния щаб на ГЕРБ и отговаря за контрола на местните структури на партията.

Отношенията с АБВ

На въпрос за поставения от лидера на АБВ Георги Първанов ултиматум, че до април, ако АБВ не види реални реформи в управлението, напуска коалицията и твърдението, че Ивайло Калфин е най-успешния министър в правителството, Цветанов коментира:

"Всеки министър се старае максимално да реализира своя управленски потенциал и кредит на доверие, който му е даден".

"Не смятам, че в момента можем да дадем оценка за реално постигнати резултати, в която и да е област. Можем да кажем, че мнозинството, което се формира в българския парламент, подкрепя дейността на българското правителство. Думи като "ултиматум", поне аз съм забравил като терминология. Изискванията на всички парламентарни групи, които формираме парламентарното мнозинство са изключително големи спрямо един към друг", коментира Цветанов.