След Лепа Брена за концерт в новата спортна зала "Арена Армеец" идва друга сръбска звезда, Цеца Величкович. Датата е 22 май

Цеца Величкович отново ще зарадва българските си фенове, този път в новата многофункционална спортна зала в София. Концертът й е на 22 май, обявиха от продуцентската компания "Арт БГ".

Така звездата на сръбския фолк следва примера на прочутата си колежка Лепа Брена, която гостува в "Арена Армеец" в края на миналата година.

Иначе Цеца Величкович е пяла у нас и в клубове, и на стадиони. През 2006 г. тя изнесе тричасов концерт на националния стадион "Васил Левски", подгрявана от Азис и оркестър "Кристали", като междувременно посети и Велико Търново.

Билетите за Цеца Величкович ще са в продажба след седмица, от 22 февруари - деня на официалното й освобождаване от домашен арест. Разпространяват се в мрежата на "Ивентим", на касите на залата и в билетния център в НДК.Първите 3000 билета ще бъдат продавани на промоционални цени между 15 и 50 лв., след което цените ще са от 20 до 60.

"Цеца" всъщност се казва Светлана, а към фамилията й е добавено и името на нейния покоен съпруг, печално известния паравоенен командир Желко Ражнатович-Аркан, убит през 2000 г. Организаторите на гастрола й припомнят, че е издала първия си албум едва на 15-годишна възраст, а най-големият й хит "Кукавица" е от албума Шта је то у твојим венама (1993).

Концертът й на националния стадион "Васил Левски", 15 септември 2006 г., снимка: Булфото

В дискографията й има 15 студийни албума, а последният е издаден миналата година под заглавие "Љубав живи". Поради статута си на задържана под домашен арест обаче Цеца не е промотирала песните оттам, не е гостувала по телевизии, нито е правила концерти - така че публиката у нас ще е сред първите, видели на живо изпълнения от "Љубав живи".

Заради присвояване на крупни суми при трансферите на футболисти от отбора на покойния й съпруг "Обилич" (Белград) миналата година тя бе осъдена да плати милион и половина евро глоба и да остане затворена в дома си в продължение на близо година. Заедно с нея присъда като съучастник получи и сестра й. Сред другите й провинения е незаконното притежаване на оръжие.

Концертът й в София ще се състои малко преди тя да навърши 39 - родена е на 14 юни 1973 г. Три дни по-късно е шоуто й в Париж, а турнето започва на 24 март от Франкфурт.

Цеца Величкович при предишния си гастрол в края на 2007 г., когато пя в столичен клуб, снимка: Булфото