Какво се пие през лятото край плажа

Времето е приятно, дори се опитва да бъде горещо, а след като излязохме навън за обяд, можем да твърдим, че му се получава.

Казано с по-малко думи - време за плаж.

И веднага ни обземат едни такива греховни мисли за плаж, море, купони...

Играе ни се плажен волейбол и ни се пият коктейли.

И като стана въпрос за коктейли, с помощта на Kulinaria.bg ви представяме топ 5 на едни от най-освежаващите и приятни коктейли за лятото:

5. Испанска сангрия

Сангрията има лековити и магически свойства и никой не може да ни убеди, че всъщност е само освежаваща напитка. Представете си жаркото слънце в летния следобед, мека сянка, лек ветрец и приятна компания. За нас лично сангрията е неделима част от тази комбинация. Ако опитате, гарантираме ви, че и при вас ще подейства по този начин.

Коктейлът има уникален лек вкус и може да ви възкреси, след като сте прекарали часове под слънцето - или просто да ви докара божествена наслада. Сангрията всъщност представлява вино с плодове и има няколко начина за приготвяне. Рецептата за истинска испанска сангрия можете да намерите в Kulinaria.bg.

4. Коктейл с диня

Динята безспорно е един от плодовете на лятото, а направена на коктейл, е идеално питие за разхлаждане на плажа. Динята е богата на витамини А, B1, B3 и C, а в комбинация с другите съставки на коктейла - кондензирано мляко, захар и ром, получаваме напитка със енергизиращ ефект и прекрасен вкус. В Kulinaria.bg можете да видите как се приготвя.

3. Коктейл с просеко и ягоди

Идея за испанското сухо газирано вино в комбинация с ягоди сама по себе си е повече от примамлива. Коктейлът с просеко и ягоди е дори още по-освежаващ и притежава уникален мек, разхлаждащ вкус, а освен това се приготвя много лесно, както ни показват в Kulinaria.bg.

2. Коктейл Sex on the beach (Секс на плажа)

Една от безспорните класики за коктейл за лятото. "Секс на плажа" има уникален плодов вкус, свеж е и най-важното, безкрайно вкусен е. Все пак внимавайте, защото този коктейл е коварен и след няколко чаши от него има голяма опасност да ви се завърти главата. А как точно се прави "Секс на плажа" (не буквално), вижте в Kulinaria.bg.

1. "Мохито"

Има коктейли за лятото, има и "Мохито". В цялата тази комбинация от лайм, захарен сироп, ром и т.н. човек може да открие вкуса на лятото. Дали ще е на плажа, дали ще го пиете на някой вечерен купон или пък на някое изискано събиране, мохитото е точният избор. Как да си го направите вкъщи? Рецептата е в Kulinaria.bg.

Ако пък коктейлите са ви твърде сложни, не ви се пият лигави и засукани неща с изкривени сламки и чадърчета, вижте в Kulinaria.bg какво друго подходящо за лятото питие да си приготвите. Или си вземете една бира. Бирата винаги е актуална.

Виж още: Студеният чай - лятно питие за делови жени