Кои момичета са натрупали състояние в тази сурова индустрия

Когато става въпрос за заплащане на труда, в повечето случаи за една и съща работа мъжете получават повече пари. Освен когато става въпрос за порно индустрията. Там имаме доста сериозен матриархат. Хонорарите на различните актриси варират спрямо тяхната популярност и типа и спецификите на заснеманите сцени.

Различните оценки за генерираните от бранша приходи не са еднозначни. Някои дават общ приход за порно индустрията от около 14 млрд. долара годишно. Според сп. "Форбс" за порното са типични изкуствени раздувания на фактите и всъщност печалбите са около 1 млрд. долара за година. Факт е обаче, че колкото и да печели общият бизнес, за повечето актриси не остава много. Все пак има няколко, които успяват въпреки всичко да се наложат в тази безмилостна индустрия и да изкарат някакви доста сериозни печалби.

Chronicle класират топ 10 на най-богатите порноактриси:

10. Ники Бенц - 1 млн. долара

Родената в Украйна "актриса" определено е успяла да постигне въжделенията си и е станала една от най-печелившите порно звезди. Нейният старт в индустрията за възрастни идва, когато е била на 18 години, и от тогава до сега се е снимала в повече от 180 розови филма.

9. Аса Акира - 1.5 млн. долара

Аса Акира започва кариерата си в сцени само с жени, по-късно този ѝ предразсъдък отпада и тя се впуска в заснемането над 300 филма, в които всеки фен ще намери нещо за себе си. Тя все още е активна като актриса, като дори спечели наградата на критиците, които я обявиха за най-добра порноактриса през 2013 година.

8. Лиса Ан - 2 млн. долара

Подобно на много от колежките си, Лиса започва кариерата си като екзотична танцьорка, но бързо след това се пренасочва към порното, тъй като там има повече пари и по-голям шанс за бързо забогатяване. Сега името ѝ е известно (сред определени публики) по цял свят, а тя е взела участие в над 340 филма, като все още записва. Тя дори на няколко пъти прие ролята на кандидата за вицепрезидент на САЩ от партията на републиканците, Сара Пейлин.

7. Съни Леони - 2.5 млн. долара

Съни Леони започва кариерата си като модел, след това минава през фазата еротичен модел, а накрая се прехвърля в порно индустрията. Тя оборва стереотипа, че порноактрисите са доста глупави и се доказва като истинска бизнесдама с акции в няколко компании. Съни се е появявала в различни телевизионни предавания, а освен това има и роли в няколко холивудски филма.

Виж още: Шестте качества на порноактрисите, които мъжете обожават

6. Саша Грей - 3 млн. долара

Лошото момиче на порно индустрията, което не познава граници. Въпреки че вече е прекратила активната си кариера в този жанр и се е пренасочила към обикновено кино, Саша продължава да е една от най-известните порноактриси, а филмите ѝ да се продават добре. Към това прибавяме и печалбите, които постъпват в сметката ѝ от реклами и секс играчки.

5. Джена Хейз - 3.7 млн. долара

Джена влиза в индустрията на 19 години и успява да се наложи най-вече благодарение на свободния достъп до порнография. Тя участва в редица филми с лесбийки и фетиш тематика, като дори печели няколко награди за своите роли (както и любовта на феновете). Освен появите ѝ пред камера, тя се занимава с режисиране на порно филми, а също така си има и линия с много популярни секс играчки и успешна продуцентска къща.

Виж още: Порноактриси без грим

4. Брий Олсън - 5 млн. долара

Брий е една от популярните и извън бранша актриси. Секс кукла е моделирана по неин образ и подобие, периодично се появява в телевизионни предавания и музикални клипове, а също така се очаква да има някакво участие и във хоръра "Човешка стоножка". Друг факт, която я прави известна, е кратката ѝ афера с Чарли Шийн. През време на връзката им Брий обяви и оттеглянето си от порното, като същевременно с това започна да се снима във филми предназначени за по-младата аудитория.

3. Джеси Джейн - 8 млн. долара

Джеси също има доста изяви извън порно индустрията, но въпреки това основните ѝ приходи идват оттам. Нейната популярност идва покрай порно сериалите, които са направени по филма "Карибски пирати", където играе една от основните роли.

2. Тера Патрик - 15 млн. долара

Тера е от онези умни момичета в бранша за възрастни, които не се ограничават само с участията си пред камерата. Тя също така е модел, автор, търси нови таланти и притежава собствена продуцентска къща. Освен това е завършила микробиология. Перлата в короната пък е порното. Тера е една от най-добре платените порноактриси днес.

Виж още: Порното може и да не е толкова безобиден навик

1. Джена Джеймисън - 30 млн. долара

Джена е безспорната кралица на порно индустрията. Години като актриса, собствена серия секс играчки с нейното име, сесии за "Плейбой" и няколко телевизионни предавания направиха името ѝ повече от известно. Допълнителна слава тя получи и от това, че след като прекрати активната си кариера като актриса, се омъжи за бившия ММА боец - Чък Лидел. Наскоро пък Джена обяви завръщането си в порно индустрията, така че феновете има какво още да видят от нея.