Според вицепремиерът по еврофондовете наличието на само един лидер на Реформаторския блок би ускорило вземането на решения

Конструкция с напрежение - по този начин вицепремиерът по еврофондовете Томислав Дончев определи пред Би Ти Ви управляващата коалиция, допълвайки, че една стабилна коалиция ще е от полза за самото общество.

Един лидер за реформаторите

Според него ако Реформаторският блок си имат лидер, това би ускорило взимането на решения.

"Изборът на Реформаторския блок е ангажимент на колегите. Не считам за коректно, дори да имам мнение по въпроса, да го изговарям", каза вицепремиерът.

Вицепремиерът коментира, че ситуацията с еврофондовете е тежка. На въпрос кой е виновен за тежкото положение с еврофонсовете, Дончев каза: "Спомнете си кой управлява в последните 2 години".

Според министърът по еврофондовете имаме нужда от това да гледаме напред, а не назад.

"Администрацията може да си върши работата добре или зле, но решенията ги взима правителството. Ако парите тръгнат чак през втората половина на 2015 г. ще има много негативен ефект върху икономиката ни. има възможност да ползваме средства от бюджета, а през втората половина на годината да поискаме те да ни бъдат възстановени", посочи той.

Относно Лукарски

"Господин Лукарски се отнася съвестно и отговорно със задълженията си. Министърът на икономиката не е задължително да бъде икономист или тънък специалист по макроикономическите въпроси. С него коментирахме, че трябва да има две основни задачи - да привлича инвеститори и да има стратегическа визия. Радва ме, че той също споделя това мнение, посочи Дончев.

От инфраструктурните проекти "Хемус" е наш приоритет. За да преодолеем разликите между Севера и Юга това е най-важния приоритет. Той ще се случи до края на мандата ни, допълни Дончев.