Виктор Чучков-син спечели Наградата за режисура на 14-я California Independent Film Festival / Международния фестивал за независимо кино в Калифорния.

Дебютният му филм TILT бе номиниран във всички ключови категории на фестивала - най-добър филм, най-добър режисьор, най-добра актриса за Радина Кърджилова, най-добър актьор за Явор Бахаров, операторско майсторство за Рали Ралчев и най-добра музика за проф. Виктор Чучков.

Виктор Чучков-син се изправи срещу Филип Фалардьо за „Господин Лазар“ в борбата за режисжорското признание. Напомняме ти, че „Господин Лазар“ бе и един от петте номинирани филма за „Оскар“ за чуждоезичен филм.

Фестивалът е има четиринадесетгодишна история и е един от най-успешните и бързо развиващи се филмови фестивали в Калифорния. Всяка година на събитието се представят над тридесет филма от различни жанрове и държави.

Калифорнийският фестивал е двадесет и четвъртият филмов форум, на който бе представен "TILT". Предстоят още осем фестивала, на които ще бъде прожектирана лентата, сред които е и престижният "365" в Атланта (Atlanta Film Festival 365).