Жените превзеха и татуировките, сочи проучване, според което нежният пол изпреварва мъжете и по оригиналност при избора на телесни рисунки

Жените превземат все повече мъжки територии и една от тях са татуировките. Актуално допитване показва, че 59% от нежния пол има рисунки по тялото - а при мъжете татуирани са по-малко от половината, 41%.

Вярно, че анкетирани са били 1000 американци, което едва ли е представително в световен мащаб. Ако гледаме обаче дефилетата по червения килим, татуираните актриси определено преобладават - тъй като

носят по-разголени тоалети

и имат доста повече възможности да демонстрират оригинални татуси на различни места по кожата си.

В сравнение със силния пол жените проявяват повече фантазия относно дизайна и мястото на татуировката, сочат още резултатите от проучването. Дамите подхождали по-сериозно към татуирането, с по-дискретни и по-смислени рисунки/надписи, като за 40% това преживяване е било

споделено с приятелки или с любим човек

Татуираните знаменитости и популярността на телевизионни риалити предавания за татуировки също влияят на начина, по който се възприема тази телесна украса днес.

Сред по-известните съвременни звезди с татуировки са Анджелина Джоли, Риана, Лейди Гага, Кейти Пери, както и тийн идоли като Майли Сайръс, Деми Ловато, Ашли Тисдейл и Ванеса Хъджънс, които често споделят в социалните мрежи статуси и татуси.

Младите хора, и особено девойките, са настроени все по-бунтарски

и го правят за да предизвикат шок, споделят татуисти, които отчитат тенденция да се избират по-видими места, трудни за прикриване.

Татуировката с името на любимия човек обаче е табу, защото се смята убийствена за връзката.

Знаете ли, че...

Татуировка на змия, увита около лявата й китка, носела дори майката на бившия британски премиер Уинстън Чърчил. Джени Джером, родена в Бруклин през 1850 г., имала малко индианска кръв във вените си и след брака си с лорд Рандолф Чърчил се славела като една от малкото татуирани дами в английското висше общество.

Tattoo бе озаглавена и песента на "Ван Хейлън" от началото на тази година, първи сингъл от новия албум на групата със завърналия се фронтмен Дейвид Ли Рот.