Британците Тhe Cinematic Orchestra идват за първи път в България и носят със себе си дълбоката си музика.

Британските виртуози от The Cinematic Orchestra ще свирят в толицата ни на 17-ти декември в зала „Универсиада”.  

За тях казват, че са майстори в боравенето с китари, ударни инструменти, флейти, че музиката им е дълбока и смислена, че са нещо като Бах на нашето време и куп други красиви неща, в които можеш да се убедиш сам на 17. 

Ние можеш уверено да заявим, че е достатъчно да си умерен почитател на филмова музика и  съвременно изкуство, за да се влюбиш в тях от първо слушане. Историята им започва с Jay Swinscoe, който през 1999 между бюрократическите си задължения за Ninja Tune намира време да свири на бас китара. Първият им албум Motion (1999) приковава вниманието на всички, а в следващия си диск Every Day (2002) те развиват и оркестралния елемент. Албумът Ma Fleur (2007) пък е записван като музикален кино експеримент. Докато Jay Swinscoe прави начални разработки на някои от парчетата, сценарист ги взима и пише история по всяка отделна тема и така с времето двете се доразвиват и допълват.

Първото гостуване у нас на британските виртуози е с подкрепата на любимото ирландско уиски Bushmills. След The Cinematic Orchestra партито ще продължи в по-динамична посока с участие на още един емблематичен артист от култовия лейбъл Ninja Tune. Зад пултовете ще застане Ерик Сан, по-известен като Kid Koala. 

Билети – в мрежата на Eventim на цена от 40лв, а в деня на концерта - 50лв.