Red Hot Chili Peppers идват в България. Концертът ще е на 1 септември 2012 година на стадион Георги Аспарухов, съобщиха организаторите от София Мюзик Ентърпрайсис.

Red Hot Chili Peppers са една от най-успешните рок групи с продадени над 60 млн. албума, включително 5 мултиплатинени LP -та. През 1991 година групата издава "Blood Sugar Sex Magik", който я изстрелва на върха на музикалните класации и печели световно признание. Той реализира продажби от над 13 милиона и може да се похвали с едно от най-емблематичните парчета в историята на бандата – култовата "Under The Bridge". 

Следват хитовите "Californication", "By The Way", "Stadium Arcadium". Последният им печели титлата на най-продаван албум за САЩ.

На 26 август 2011 година четиримата музиканта издават дългоочаквания си десети подред студиен албум "I`m with You". Той дебютира директно на първо място в седемнадесет държави. Това е първият албум за Red Hot Chili Peppers след "Stadium Arcadium". От него до момента са издадени два сингъла - "The Adventures of Rain Dance Maggie" и "Monarchy of Roses". 

Световното турне "I`m With You" официално започна на емблематичната дата 11 септември в Богота, Колумбия и ще продължи до 2013 година, като за щастие на хилядите български почитатели ще премине и през България. 

Билетите за концерта на Red Hot Chili Peppers в София ще бъдат на цени от 70 до 150 лева и могат да бъдат закупени от: касата на зала "Арена Армеец", касата на Тикетпро в билетния център на НДК, онлайн на адрес www.ticketpro.bg или в касите на Тикетпро и неговите партньори в страната. Продажбата на билети стартира на 2 декември 2011 г. в 10:00 часа, съобщиха от novini.bg.