Една нестандартна идея от Кара Делевин

Роклята, обувките, бижутата, гримът - това са основните елементи от тоалета на младите дами за абитуриентската вечер.

Супермоделът Кара Делевин обаче избра необичаен аксесоар за бала в музея "Метрополитън" в Ню Йорк, с който тази седмица се откри модната изложба "Китай в огледалния свят".

Манекенката се подложи на 11-часова процедура, за да изпъстри кожата си с временни татуировки на цветчета и птици. За целта тя посети студиото на любимия си нюйоркски татуист Банг Банг - същият, направил първата й татуировка (на показалеца) и изписал "бекон" на ходилото й.

Рисунките по тялото й бяха нанесени от петчленен екип непосредствено преди бала, за който Кара се беше издокарала не в рокля, а в марков гащеризон от Стела Маккартни.

Трайността на татуировките й е едва 10 дни. Дизайнът бил изготвен предварително на "Фотошоп" и пренесен върху кожата с помощта на маркери и шаблони. В Китай обаче коментираха, че вишневите цветчета са по-характерни за Япония.

Банг Банг е татуирал и други знаменитости: Майли Сайръс, Джъстин Бийбър, Кейти Пери и самата Риана, която го запознала и с Делевин.

Междувременно манекенката вече има и изяви в киното. Тази година тя играе в "Хартиени градове" по романа на Джон Грийн, а най-новата й роля е Джун Муун / Чародейката в екипа комиксови супергерои Suicide Squad (Отряд самоубийци), които се чакат на екран през август 2016.