Президентът постигна договорености с Южна Корея по време на посещението си в страната

Световни IT гиганти може да насочат инвестициите си към България. Някои от най-големите играчи от сферата на високите технологии са готови да развиват бизнес у нас. Това беше договорено по време на посещението на българския президент в Южна Корея.

Кисело мляко срещу ноу-хао

Съвсем скоро български фирми вече ще могат да приложат ноу-хао, което се използва компаниите в IT сектора в Южна Корея, ще могат да приложат и нашите фирми.

В момента Сеул е един от центровете на технологично развитие в световен мащаб. Високотехнологичните гиганти в Южна Корея вече започват бизнес контакти с някои от нашите фирми. По този начин използваните иновации ще могат да бъдат прилагани и от наши компании.

Те, от своя страна пък, могат да помагат с идеи за софтуерни проекти и мобилни приложения, в които бизнесът може да инвестира и да ги покаже на световния пазар.

Виж още: Нови технологии и традиция си дават среща в детското изкуство

Вече се очакват инвестиции в отбраната, енергетиката, транспорта, изграждането на пътища и най-вече в земеделието - в производството на вино и кисело мляко.

С една от технологиите само с поглед към екрана се запечатва емоцията на човек в момента. Българският президент провери и как изглежда вселената отвътре. Тези иновативни решения съвсем скоро могат да се приложат и от родните компании, а южнокорейският бизнес в сектора е готов да инвестира у нас.

Източник: Нова телевизия