Ритуалът в гражданското беше основна тема на второто предаване по темата, а в третата част, тази събота от 22,30, е разгарът на сватбеното тържество, по време на което е прострелян Фатик

Прострелването на Филип Найденов - Фатик, по време на сватбата на Георги и Мая Илиеви криминалният репортер на Tв7 Асен Иванов обяснява с обикновеното му желание да насочи вниманието към себе си:

"Фатик е роден със сребърна лъжица в устата. Да го видя на тези кадри в действие, за мен е невероятно. Гледайки невербалната комуникация по посрещането на гостите на знаковата сватбата на Георги Илиев, забелязвам, че синът на легендарния Исмет Тюркмен Шабан остава някак встрани. Нека си го кажем направо - на фона на Васил и Георги Илиеви момчето, което изглежда по-зле от другите, просто трябва да направи нещо спонтанно, за да насочи вниманието към себе си. Така, мисля, се стига до прословутото прострелване в ръката на Фатик в разгара на митичната сватба през 1994-та." 

Според Иванов като наследник на главата на контрабандните канали при соца, захранвали арабския свят с амфетамини, оръжие и други забранени стоки, Филип Найденов е имал пари, но не и внимание към този момент. 

По какъв начин знаковите лица от легендарната сватба са променили хода на икономическата история на страната ни и кои са липсващите фигури са други въпроси, които си задава предаването с водеща Николета Лозанова, излъчвайки в няколко поредни съботи подробен видеозапис от сватбата на Георги и Мая Илиеви.

Предишния уикенд "Поверително от NL" показа кадри от гражданския ритуал и началото на тържеството в ресторант "Мираж", където са поканени емблематични имена от подземния свят в първите години на прехода.

Видео: Сватбата, за която всички говорят

Освен върху традиционния сватбен кич, миналата събота акцентът в предаването бе върху романтиката в отношенията между младоженеца и булката, предвид току-що отминалия ден на влюбените - със скандиранията "Горчиво!" и любопитния факт, че Георги Илиев обичал да кумува и с Мая оженили няколко десетки двойки...