Шапката на годината (засега) се предлагаше в eBay.com за над 10 000 долара, разбира се, с благотворителна цел.

Шапката "планина", която се оказа с голяма хип-хоп история, е по дизайн на Вивиан Уестуд, а събраната сума от продажбата й отива за организацията на Фарел Уилямс From One Hand to Another. Тя подпомага деца чрез нови технологии, изкуство и медии.

Според информацията в сайта шапката е "един от най-големите хитове на Грами 2014", а собственикът й ще получи документ, който гарантира автентичността й. 

Виж още: "Дафт Пънк" и Лорд с най-големите отличия на наградите "Грами 2014"

Малко преди да обяви офертата си, певецът се появи с шапката и на наградите "Бритс 2014", като закри церемонията заедно с Найл Роджърс с изпълнение на Get Lucky на "Дафт пънк", Good Times на "Шик" и номинираната си за "Оскар" Happy.

Шапката купиха собствениците на веригата ресторанти Arby's, чиито лого напомня на нея, за $44 100. 

След наградите "Грами" Arby's публикуваха статус в "Туитър": "Хей, Фарел, ще ни върнеш ли шапката?". Преди да разбере, кой е спечели в онлайн търга, който приключи в нощта на "Оскарите", Фарел поздрави победителя в същата социална мрежа, а в отговор получи "Няма за какво. Щастливи сме, че подкрепяме страхотна кауза, а и си върнахме шапката", от представителите на веригата ресторанти. 

Лупита Нионго, отличена с "Оскар" за поддържаща роля в "12 години в робство", е станала от мястото си на първия ред, за да танцува с Фарел Уилямс, докато той изпълнява хита си от "Аз, проклетникът-2" Happy на "Оскарите" в "Долби тиътър", Лос Анджелис, 3 март 2014 г. По време на изпълнението си Фарел носи същата шапка като от наградите "Грами" по-рано тази година, но в черен вариант.

 Междувременно "планината" в сиво бе запечатана и в музикален клип: