Полицията издирва автомобил, с който вероятно са се движели нападателите

Полицията в София е на крак заради сигнал за стрелба на бул. "Черни връх" в София. Сигналът е подаден в МВР около 9.00 ч. от живеещи в близки кооперации.

Според агенция "Блиц" е стреляно с гранатомет. Полицията издирва автомобил, с който вероятно са се движели нападателите. 

Пред "Клуб Z" от МВР са потвърдили, че пред дома на бизнесмена и преподавател в УНСС Алексей Петров е имало взрив инцидент. Според жители в квартала се чули два много силни "тътена". Самият Петров е невредим.

Според неофициална информация на мястото на инцидента са намерени РПГ-та.

Стрелбата е била в квартал "Кръстова вада", който е съвсем близо до бул. "Черни връх". Районът около къщата на Алексей Петров на ул. "Арарат" е отцепен. В близост се намира частното училище "Д-р Петър Берон".

Ul ararat v sofiya

Вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви в коментар по тематаот парламентарната трибуна, че вече се издирва автомобилът, използван за нападението. 

Тя посочи, че е получен сигнал в 8:54 часа на телефон 112, че в кв. "Кръстова вада", бул. "Черни връх", са стреляли по кола на Алексей Петров. Сигналът е подаден от охранител на Петров, който не е бил на работа.

"Незабавно са изпратени полицейски служители, които са установили, че има изстрел с РПГ. Установено е, че няма пострадали лица, има външни увреждания на автомобила. Извършва се оглед в момента под наблюдение на прокурор. Има и свидетели, които се разпитват в момента. Не е в интерес на разследването да поддържаме изчитане на информация", каза още Бъчварова.

"Стрелбата срещу мен е грешка. Оставам на това мнение. Няма нищо конкретно", коментира пред Нова телевизия Алексей Петров. По негови думи с бизнеса си не е причинил нещо, което да доведе до подобен инцидент.

Източник: Нова телевизия, "Блиц", "Клуб Z"