Възпитаникът на академията в Антверпен представя дипломната си колекция с фолклорни елементи на заключителното парти на фестивала

Модният дизайнер Стефан Карчев, който наскоро се дипломира от Кралската академия по изящни изкуства в Антверпен, Белгия, се включва с ревю в заключителното парти на One Design Week в Пловдив.

Дефилето е в клуб Void (ул "Атанас Самоковеца" 2) тази събота, 18 юни, когато е и форумът на фестивала с участието на шестима гост-лектори от чужбина.

Дипломната му колекция, представена вече в белгийската столица на модата, е вдъхновена от фолклора, който авторът примесва със спортни екипи и фрагменти от напълно различни източници.

Многото традиционни елементи в облеклата му са преработени и изопачени според личната му естетика, а неочакваните детайли напомнят по индиректен начин за фолклорната нишка - чрез своето разположение, шарката и контурите на силуета.

Обекти от ежедневието оказват влияние върху дизайна чрез своята функция или визуално възприятие, а удобството и функционалността се превръщат в естетика само когато изгубят своята цел и биват поставени в различен контекст, обясняват организаторите.

Източник: One Design Week 2016