След срещата си с главния прокурор водещият обясни, че прави всичко възможно резултатите от референдума да влязат в сила

"Ами, какво да направя - аз нямам партия. Да се самозапаля ли?" С този реторичен въпрос шоуменът Слави Трифонов обясни пред журналисти, че прави всичко възможно резултатите от референдума да влязат в сила. Телевизионният водещият разговаря с главния прокурор Сотир Цацаров. И излезе видимо удовлетворен след продължилата почти един час среща в Съдебната палата.

Пред медиите Трифонов повтори, че темата на разговора им е бил референдумът и нарушенията, за които тв водещият и екипа му са подготвили цяла папка и са я внесли при Цацаров.

"Само един пример ще ви дам - липсват 350 хил. плика. А правилата са такива, че пликовете се броят", каза Трифонов.

"Само си представете от една страна 3,5 млн. души и тези 12 хил. гласа. Колко са 3,5 млн. и колко са 12 хил.? И, ако бяха 3,512 млн. сега въобще нямаше да го водим този разговор. За кое друго са гласували 3,5 млн. души - за партия ли, за нещо друго ли? На тези хора какво да им кажем - че тяхното мнение не е важно ли", заяви водещият.

Политическите партии нямат волята да го направят. Те не се съобразяват с волята на своя суверен. Мисля, че този парламент е задължен да се съобрази с волята на своя народ

По думите на Трифонов двамата с Цацаров са на едно и също мнение по много въпроси, но отказа да коментира повече по темата, за да не говори от името на главния прокурор.

На въпрос какви ще бъдат следващите му стъпки, той цитира бившия премиер Симеон Сакскобургготски, че ще каже "като му дойде времето".

Източник: в. "Сега", "Клуб Z"