Полицията умолява хората, станали свидетели на пътния инцидент и побоя да се свържат с най-близкото районно управление

Шест души са арестувани за побой над журналисти от Нова телевизия на магистрала "Тракия", станал в петък вечерта преди Великден, съобщиха от прокуратурата в Пловдив. 

Повдигнати са им обвинения за хулиганство, а на един от мъжете - и за нанасяне на лека телесна повреда над оператора Огнян Пенев.

Нападението е станало пред очите на десетки свидетели. Операторът на Нова телевизия Огнян Пенев е изпреварва лек автомобил, когато го застига черна кола със затъмнени стъкла. Тя му присветва да се отдръпне от магистралата. В този момент се появява втора кола, също със затъмнени стъкла, която ги засича.

"През цялото време се опитваха да ни изтласкат от магистралата. В следващия момент, в който те спряха, изскочиха 6-7 мъже доста едри. Започнаха да удрят по шофьорската врата. Искаха да счупят стъклото и отвориха. Нанесоха ми няколко удара в областта на лицето", разказа Огнян Пенев.

"Аз се опитах да набера 112. В момента, в който видяха, че съм с телефон, единият го изтръгна от моята страна. Те явно се страхуваха да не сме ги записали. В този момент видях, че те вече го бият. Успях да запазя самообладание и да кажа, че сме журналисти. Това ги спря. Тези хора бяха слезли, за да ни пребият. Облечени в черно, носеха слушалки, което ме навежда на мисълта, че са охрана", разказа репортерката Мария Милкова.

Биячите застанали с колите си така, че спрели цялото движение по магистралата. Хората от спрелите автомобили станали свидетели на екшъна, но никой не слязъл да им помогне.

Към момента властите продължават с издирването на още един мъж, за когото се предполага, че е отнел телефона на репортера Мария Милкова.

В хода на разследването става ясно, че три са охранителните фирми, чиито служители имат отношение към нападението.

"Ще се направи пълна проверка на трите фирми, както и ще се изземе документацията и тя ще се предаде на СДВР, за да се провери дали те са изрядни", заяви районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафов.

"Лицата отричат да са нанесли телесна повреда. Те твърдят, че при пътния инцидент е имало опасност за ПТП и това е наложило да спрат автомобила и да потърсят обяснение от шофьора Огнян Пенев", коментира Атанас Илков, и.д. директор на полицията в Пловдив.  

Полицията умолява хората, станали свидетели на пътния инцидент и побоя да се свържат с най-близкото районно управление.

Един от автомобилите "Пежо" е намерено в землището на "Капитан Андреево". Издирва се другата кола - "Ауди А8" със софийска регистрация с регистрационен номер СА6777.

Все още не е ясно и кой е бил охраняваният в колата, която екипът на Нова телевизия е изпреварил и заради която е станал инцидентът. 

Източник: Нова телевизия, "Дарик"