През последната седмица Базата напуснаха Деян Донков и Рут Колева, която излезе от Базата скарана с новото си гадже Любо, но му пожела успех

Марина Певтичева е единствената жена, останала да се бори за наградата от 250 хил. лева в "Къртицата". От виповете, които влязоха в шоуто в края на март, близо три месеца издържаха футболната звезда Божидар Искренов-Гибона, поппевецът Деян Неделчев-Икебаната и актьорът от сериала "Под прикритие" Кирил Ефремов.

Финалната шесторка, оцеляла измежду общо 21 участници, допълват бизнесменът Тодор Бакалов и журналистът Любомир Жечев, който победи гаджето си Рут Колева в теста на елиминациите снощи.

Певицата преживя изключително драматична вечер - тя обвини новия си любим в кражба и непочтеност, а той не й остана длъжен, като заяви, че вече няма какво да й каже и едва ли ще й проговори след края на шоуто.

Големият финал на "Къртицата" по Тв7 е в понеделник, 17 юни, с шестчасово пряко предаване, което започва още в късния следобед, от 17,30 ч., с прекъсване за централните новини от 18,30.

Фотогалерия: Кой кой е в "Къртицата"

Във временната класация на зрителите в петък с над 50% от гласовете основен заподозрян за Къртица беше Кирил Ефремов.