През 50-те и 60-те години Уилям Мастърс и Вирджиния Джонсън станали прочути със своите изследвания в областта на секса, които извършвали в Университета на Сейнт Луис.

Всъщност тяхната популярност е толкова голяма, че тв каналът Showtime екранизира история им в нов сериал с името Masters of Sex, пише obekti.bg.  

Изследванията на Мастърс и Джонсън променят представите ни за секса и най-вече за женската сексуалност и показват, че жените могат да изпитват по повече от един оргазъм. По онова време тези проучвания са наистина революционни, но дори и днес крият някои малко известни факти, които могат да ви изненадат и дори шокират.

Светлината влияе на плодовитостта 

Някога жените имали менструация по време на новолунието (когато през нощта е най-тъмно)и овулирали при пълнолуние (когато е най-светло). Сега в пълния с изкуствени източници на светлина модерен свят връзката между женската биология и природата не е толкова ясна.

Някои жени дори опитват т.нар. "лунно зачатие" като моделират светлините в спалнята си на базата на лунната светлина, за да променят своята овулация. 

Жената може да забременее между 5 и 8 дни след секс 

Изследванията показват, че някои сперматозоиди могат да живеят в слузта на шийката на матката, преди яйцето изобщо да се оплоди, и да прекарат там повече от седмица. 

Високите токчета могат да повлияят на женския оргазъм 

Носенето на обувки с висок ток може да е секси, но в същото време има негативен ефект върху женския оргазъм. Някои производители на обувки с ток ги правят такива, че да наподобяват извивката в женския таз, която се получава при жената, когато получи оргазъм. 

Токчетата създават контракции в основата на таза, което е проблем, защото тя не може да се свие допълнително при истински оргазъм. "Оргазмът е все едно да ускорите от 0 до 100 км/ч.", обясняват учените. "Ако вече сте на 80 км/ч просто няма да получите пълното изживяване". 

Оргазмите правят жените по-творчески настроени 

Изследванията показват, че оргазмите могат да направят жените по-уверени, по-продуктивни и по-творчески настроени. В същото време е валидно и обратното - жените получават по-цялостни оргазми, когато са най-креативни. 

Хапчетата против забременяване нарушават либидото 

Всеки вид контрацептиви има определен психологически ефект. Понякога жените имат проблем със зачеването, когато спрат хапчетата, тъй като биохимията им не е съвместима с тази на партньора без допълнителните хормони. 

Седенето на стол може да възбуди жените 

Нервите под таза и седалищната кост захранват органите на възбудата - вагина, клитор и анус. Седенето в определен тип стол и натискането на тези нерви по определен начин може да доведе до сексуална възбуда.