Ако търсите оригинален и запомнящ се подарък за роднина, приятел, колега или бизнес партньор, разгледайте предложенията на фирма "Зографови"

Празниците обикновено значат срещи с близки хора, поклон пред традициите, трескаво пазаруване, богата трапеза, радостно опиянение, усмихнати мигове... и много подаръци.

Независимо дали отбелязваме официална дата от календара, например имен ден, професионален празник (да кажем Никулден, когато празнуват банкери, моряци и рибари) или личен повод като нов дом, рожден ден, юбилей, годишнина от сватбата или пенсиониране, често ни се налага да подсилим празничната еуфория с подарък.

Тогава се започва едно дирене онлайн, едно ровене по сайтове, едни обиколки по магазините... докато накрая поднесем заветното пакетче, опаковано с панделка - и получим търсения ефект, с благодарности.

Разбира се, понякога се случва да забравим или да отложим търсенето за последния момент, а резултатът нерядко е подарък, който е купен набързо, от първия "бутик" за сувенири.

Спонтанността обаче невинаги е нещо положително - особено ако искате да зарадвате някой специален човек: близък, приятел, колега или бизнес партньор. В такива случаи, особено ако подаръкът е колективен, тенденцията е към повече оригиналност, с персонално посвещение, с висока стойност, но и голяма трайност, например изделия от благороден метал или нещо, изготвено по поръчка.

Виж още: Да създаваш неща, които да те надживеят - интервю с Любомир Зографов

Освен това в сезона на подаръците може да ни се наложи да търсим много повече от един подходящ подарък. Но макар че пазарът е наводнен с какви ли не стоки, качеството им може да се окаже разочароващо...

Ето няколко предложения от каталога за подаръци на фирма "Зографови", където са разработили гама от уникални артикули, например:

- Сребърни чаши 

С изящен силует и фина изработка, изискана форма и благородно съдържание, сребърните чаши са не само стойностна вещ, която ще краси дома или офиса. Всеизвестно е, че среброто има антибактериално въздействие върху човешкия организъм и способност да пречиства водата за пиене.

Приборите и посудата от този благороден метал са практически вечни и остават за спомен на следващите поколения. Освен това самият материал, от който са изработени, е сам по себе си инвестиция.           

Именно затова сребърните чаши са изборът, който човек прави за най-близките си хора.

- Чаши от дърво и метал

За уиски или за вино, чашите, съчетали дърво и метал, са абсолютен уникат, който няма аналог в света, изтъкват майсторите на оригиналните изделия с марка "Зографови", където единствено може да се поръча такъв оригинален сувенир. Подобен подарък, опакован подобаващо, прави впечатление и се помни дълго.

Онези, които са отпивали питието си от такава чаша, могат да потвърдят, че комбинацията "метал-дърво" създава усещане за топлина, уют, приятна и задушевна обстановка. Не е за пренебрегване и фактът, че използваната суровина действа като изолатор и запазва температурата на напитката.

- Съдове с благородно покритие

Големите комплекти от няколко съда са за случаите, когато искате да поднесете внушителен подарък, например сватбен. Ефектният сервиз се откроява сред останалите подаръци и обикновено се избира, ако искате да бъдете забелязан или да направите силно впечатление. 

"Зографови" предлагат комплекти, които комбинират според желанието на клиента. Примерните варианти са: две или повече чаши, чаши с кана, чаши с бутилка - вино, ракия, уиски или друг отлежал алкохол, 

Не на последно място значение има и достъпната им цена.

-  Реплики на съкровища

Репликите на съкровища са подходящи за особено специални поводи, например юбилеи. Сред потенциалните им получатели могат да са хора с интереси в областта на културата, историята и археологията или чуждестранни партньори, които искат да отнесат със себе си спомен от България.

Особено подходящи са за представителни цели и протоколни подаръци. Всяка реплика се придружава със сертификат, в който е описана подробна информация за оригинала, с кратка история на находката и къде може да се види днес.

Те също могат да се комбинират в комплекти, например кана и фиала, фиала и маска и т.н. 

- Ваучери за подарък

Големият избор между модели, материали и цветове създават известни колебания при избора на подарък, но подаръчните ваучери, които дават свобода на избора, навлизат все повече и на българския пазар.

Затова ако сте взели решение за нестандартен подарък, но изпитвате съмнения дали вкусовете ви съвпадат или просто се притеснявате какво точно би харесал получателят, "Зографови" ви предоставят възможност да му направите подарък по негов вкус.

Притежателят на ваучер за подарък има уникален шанс да си избере продукт от каталога на фирмата за фиксираната сума - или да вземе нещо на по-висока стойност, като доплати, за да покрие разликата.

- Изделия, изработени по поръчка

В тези случаи е необходимо само време, тъй като срокът за изработване обикновено е по-дълъг, обясняват от "Зографови". Ако обаче се спрете на такъв подарък достатъчно отрано, идеите са много, а възможностите - големи.