След десетилетие отсъствие от българската сцена, най-успешният струнен квартет в света Bond пристига отново в България за концерт на 25 април в зала 1 на НДК.

Ако "струнен квартет" не те грабва, то как ти звучи "четири готини мацки с цигулки", защото Bond са преди всичко секси страната на класическата музика. Всъщност доста се спори около определянето на интерпретациите им като класическа музика, но самите те се определят като: "изпълнители на класическа музика, решили да внесат малко поп в изпълненията си". 

Гостуването на Bond у нас е част от европейското им турне, с което четирите изкусителни дами ще представят най-новия си албум "Play", издаден през 2011 г. Това е четвъртият студиен албум на формацията и по думите на самите Bond в него се усеща значително източноевропейско влияние. 

Ето за какво става дума: 

Както и в останалите издания на красивите музикантки класическото кросоувър звучене е в основата на 13-те композиции от "Play", където класика и поп се срещат очи в очи. Верни на стила си, Bond са твърди в намерението да очароват българска публика с много сексапил, качествен звук и шоу изненади. 

Bond започват своята дейност като музикален колектив през 2000 година и оттогава насам продават над 4 милиона копия от албумите си, което заслужено им отрежда титлата „най-продаван струнен квартет на всички времена“. Настоящият състав на Bond е Таня Дейвис (първа цигулка), Еос Чатър (втора цигулка), Елспет Хенсън (виола) и Гай-И Уестерхоф (чело), след като Хейли Екър напуска групата през 2008 г., за да се посвети на майчинство. 

Още с дебюта си момичетата разгневяват част от почитателитe на класическата музика, но впоследствие печелят още повече фенове като разширяват жанра и го правят по-достъпен за масовата публика.

Билетите за концерта вече са в продажба на цени от 30 до 60 лв. в Билетен център НДК и в мрежата на Eventim и неговите партньори.