Това постановява нов закон в държавата

Изключително много трябва да внимавате, ако сте решили да посетите Индия. Там сексът с непознат може да ви коства... брак. Според гласуван на 14.07.2014 г. закон в индийския град Ченай, ако момче и момиче спят заедно, това означава, че вече са сключили брак, пише "Стандарт".

Ако пък случайно двамата желаят да не бъдат моногамни и искат да имат и други партньори, то ще им се наложи да преминат през специална съдебна процедура и развод, гласи още в новата разпоредба.

Виж още: Десет нелепи секс закона от САЩ

Това решение на властите в Индия е в следствие на постановление на един районен съд, според който индийка с две извънбрачни деца, да няма право на издръжка.

Висшият съд обаче реши, че тя и бащата на децата ѝ отговарят на всички норми на брака и съответно мъжът е длъжен да плаща издръжка от 500 рупии на децата си.

Друг особено фрапиращ момент с въпроси, засягащи брака в Индия, е и решението на съветът на старейшините (панчаятът) на индийското село Асарас от 2012 г. Според него жителите на селото нямат право да сключват бракове по любов. Ако се противопоставят, ги заплашва изгнание.

Виж още: Мъжки ексцентричности след секс

"Браковете по любов са позор за нашето общество. Те се отразяват болезнено на родителите на младите, особено на семействата на момичетата, тъй като уронват репутацията им", са думите на Сатар Ахмед, един от инициаторите на забраната.

Извън всичко това на всички момичета и жени до 40-годишна възраст в селото е забранено да излизат без придружител на обществени места. Те са задължени да носят забрадки на главите си, забранено им е да ползват мобилни телефони.

Виж още: Какво влага един мъж в целувката