Как се държат по време на пазаруване различните купувачи, според британско проучване

Коледните празници наближават, а с тях и трескавото пазаруване по магазини и молове. Както всяка година в търсене на правилните подаръци за близки и роднини, ще се сблъскаме с множество други хора, които се оказва, могат да бъдат класифицирани в седем основни типа купувачи. 

Това показва ново проучване, което сравнява типовете купувачи с различни птици. Ето ги и тях:

1. Ястребът, който търси най-изгодните сделки

Спадащите към този тип купувачи имат зорък поглед за най-добрите оферти и често купуват подаръци доста преди празника, за да се възползват от примамливите оферти.

2. Мъдрият бухал, който предварително е планирал всичко

Те планират старателно покупките за Коледа и разчитат на списък с имената на хората, на които ще купят съобразени с предпочитанията им подаръци.

3. Паунът, за който самото пазаруване е велико щастие

Пауните обичат и се радват от все сърце на пазаруването за Коледа и на всички празнични събития. И го показват шумно на околните.

4. Лебедът, който пазарува "елегантно и грациозно"

Този тип купувач се "плъзга" от витрина на витрина и проучва стотици възможности за пазаруване в интернет в търсене на най-добрите идеи за коледни подаръци. "Лебедите" никога не бързат с покупките, черпят вдъхновение от витринните украси и пазаруват "елегантно и грациозно".

5. Пилето, което оставя цялото пазаруване за последната минута

Спадащите към този тип купувачи оставят покупките за последната минута, след което се втурват от магазин на магазин с дълъг списък от имена.

6. Фламинго, или купувач, който обича коледното пазаруване

Това са купувачи, които обичат коледното пазаруване, но не пропускат да се поглезят. Обикновено това са дами, за които пазарският ден не е пълен, ако не завърши с вкусно похапване или почерпка с "момичетата".

7. Квачка с пиленцата си

Това са жизнерадостни и усмихнати купувачи, които обикалят магазините, следвани по петите от децата, в търсене на забавление и празнични развлечения.

Източник: "Дейли мейл"